Fiskarhedenvillan A140/Topasen

Alla inlägg under april 2013

Av Jessica Borgström - 29 april 2013 22:30

               

Av Jessica Borgström - 25 april 2013 10:55

       

Av Jessica Borgström - 22 april 2013 21:13

Första dagen!  

Sovrumsväggen, badrummet och bakersta väggen av vardagsrummet.

 

Detta hörn hamnar under hustaket och kommer att innehålla den inglasade altanen.

     

Här kommer det stora fönstret över badkaret att sitta.



Av Jessica Borgström - 21 april 2013 10:57



Jag tycker att köket är husets viktigaste rum, dels eftersom att jag älskar att laga med och genom att ha ett välplanerat kök så förenklar man mycket i livet. I Fiskarhedenvillan ingår Ballingslövkök som har väldigt fina kök, om man vill ha ett annat kök så får man ca 25 000:- för att man tar bort det kök som ingår vilket är ingenting så man tjänar verkligen på att ta Ballingslöv. Dock så har vi valt att ta bort alla vitvaror, man får endast ett avdrag på 17 000:- för det men om man vill lägga till så man får rostfritt tex så är tillägget på ca 50 000:- eftersom att det är Miele och Siemens de har som båda är ganska dyra märken. Vi har tittat på olika paketpriser på Electrolux, en sida som verkar bra är www.vivat.se.  

   

Nu har vi precis blivit klara med alla beslut angående köket så det är skönt! Vi har valt luckan som heter Line med integrerad grepplist i aluminium och även sparksocklar i aluminium. På väggarna så blir det färgen högblank metallicvit och på köksön blir det färgen högblank metallicgrå för att få lite liv i det hela och inte bara allt i vitt, metallicfärgen är otroligt fin med en pärlemoglitter/glans. Bänkskivan vi valt är en kompositsten från Silestone som heter Cemento SPA, kompositsten är billigare än marmor men ändå en sten och inte laminat. Vi var också inne på att ha hela bänkskivor i rostfritt men det var dyrare än kompositstenen och så vet man inte riktigt hur det håller i längden då det är relativit nytt. Vi ville ha en så enfärgad mellangrå sten som möjligt, det var riktigt svårt att hitta då de flesta är marmorerade eller som prickiga, Cemento SPA är lite prickig men den bästa vi hittade och vi har valt att ha den polerad så den blir blank och fin. Nu kämpar vi bara med att hitta en klinkerplatta som matchar bänkskivan så bra som möjligt!

 

Köksön kommer att likna den som är på bilden fast det blir tre stolar och färgerna kommer att vara tvärtom, grå köksö och vitt väggkök. Vi har också valt att ha en liten ho i köksön, så man lätt kan skölja grönsakerna innan de hackas!


Av Jessica Borgström - 21 april 2013 09:19


I Måndags så levererades stora delar av vårt hus bland annat panelen, takstolarna och alla gipsskivor och spånskivor. Fönster och dörrar kommer senare. På måndag så börjar de med stomresningen så då kommer det hända grejer, så spännande!

 

Vi var ute igår och tittade ifall att presseningarna hade blåst av, alla låg kvar utom en den över takstolarna som ni ser här. Daniel var och köpte virke och presseningar så vi kunde täcka allt, detta är något man får stå för själv och ha koll på. Det mesta är inplastat men regnar det mycket så kan det börja mögla så det är bättre att täcka extra.

 

Det kändes inte som att det var så många paket men som sagt allt kommer inte på en gång. Snickarna kommer nu att göra huset vind och vattentätt, de kanske inte skulle hinna sätta panelen innan semestern så det funderar vi nu på att göra själva. Vi vill ju såklart bli färdiga så fort som möjligt, den sista juli måste vi vara ute från lägenheten, det som är annorlunda när man bygger hus är ju att man inte säljer sen köper och flyttar in. Utan så fort man har i princip köpt tomten så börjar man även betala ränta på lånen. Från att tomten är köpt och huset börjar byggas kommer man att ha dubblaboendekostnader, kanske inte så höga till en början men ju mer man lånar desto mer stiger månadskostnaden. Vi funderade mycket fram och tillbaka om vi skulle sälja lägenheten tidigare och flytta in i en liten etta för att spara pengar och för att säkra oss att inte stå med en lägenhet som inte blir såld när huset är klart. Men det skulle bli mycket jobb att flytta en extra gång så vi valde att lägga ut lägenheten till försäljning i mitten av april, sen gick allt väldigt fort den blev såld innan visningen. Vi kunde inte skjuta på inflyttningen för köparna längre än tre och en halv månad, så  juli fick det bli. Vi hoppas ju såklart att vi kan flytta in i huset på en gång annars blir vi bostadslösa till vi kan flytta in. Planen är att muta våra föräldrar med en semesterresa så vi kan bo i min mammas hus i ett par veckor, annars får vi helt enkelt flytta tillbaka hem till föräldrarna ett tag. Det som är skönt är att denna period kommer att vara då vi har semester så det ända vi behöver tänka på är att bygga, jag har en idé om att köpa eller hyra en husvagn och ställa på tomten. Men vi får se hur det blir, eftersom att vi ska göra så mycket sjäva så är det svårt att beräkna allt tidsmässigt. Daniel kommer att ta tio veckors semester från mitten av juni tills mitten på augusti, det blir billigare så att han får ta lite obetald semester än att ha hantverkare som ska ha betalt för jobb som han kan göra. Daniels pappa är snickare och får passande gå i förtidspension i maj så han kommer att hjälpa till endel.

 

Av Jessica Borgström - 18 april 2013 21:19

Vi har fått flera följare av bloggen som funderar på att bygga själva, skoj att man kan inspirera och tipsa! Det har kommit lite frågor om varför vi valt delad entreprenad och vad slutpriset kommer att hamna på så jag skriver svaret i bloggen också så att alla kan ta del av detta.


Vi har valt så kallad delad entreprenad vilket vi rekommenderar starkt, dels att vi kan välja vad vi vill göra själva och dels att vi vet vilka som kommer att göra resten. Fiskarhedenvillan använder sig av olika lokala företag beroende vart man ska bygga som de egentligen inte vet så mycket om. De priser som står i produktionskostnadskalkylen kan variera ganska mycket beroende på vart man bor, så det exakta slutpriset är svårt att veta om man gör som vi. Vi har tagit snickaren som de använder då han har byggt flera hus från Fiskarheden och vet hur det fungerar därför blir det det billigaste alternativet. Men vi hade tur som visste vem det var innan och att han var duktig. Däremot så valde vi inte markläggaren som Fiskarheden använde sig av, vi kände ingen markläggare så här var det bara att ta in offerter från olika företag. Eftersom Daniel är i branschen och har många kontakter så kändes det naturligt att anlita dessa, det är viktigt såklart att anlita folk som man vet är bra. Bara för att Fiskarheden använder sig av någon behöver det inte betyda att de är de bästa, så det känns tryggare faktiskt att anlita entreprenörer själv.


Angående slutpriset så måste man ha i åtanke är att det är väldigt mycket extra kostnader som tillkommer.
Vi tyckte att vi hittat en billig tomt på 360 000:- men det ser ändå ut som att slutsumman hamnar på ca 3,2 miljoner och då har vi ändå tänkt att göra allt invändigt själva. Det priset som Fiskarheden anger för byggsatsen inkluderar bara det enklaste så vi vill man ha ett schysst hus så blir det mycket som tillkommer. Tex för att få det kök vi vill ha så är vi uppe i ett tilläggspris på 116 000:- och då ingår det ändå ett kök. Sen tillkommer det ju även pengar för garage, altan och att få iordning tomten. När allt är klart kommer vi att speca upp alla kostnader så man tydligt kan se vad som kostat vad.

Av Jessica Borgström - 13 april 2013 16:15

                       

Av Jessica Borgström - 13 april 2013 12:15

             

Presentation


Hej, på denna blogg kan ni följa mig och min sambos husbygge av Fiskarhedenvillan A140 i Kvicksund.

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
1 2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards