Fiskarhedenvillan A140/Topasen

Alla inlägg den 1 april 2013

Av Jessica Borgström - 1 april 2013 19:17

 

Den 16 mars hade vi fått tillgång till tomten och röjningen påbörjades. Vi var ute hela helgen och fick hjälp av mamma, Kent, Kjell, Patrik och Therese med nedtagning av träd och avkapning av grenar och små sly/träd. Vi samlade allt i olika högar. Mycket ved blev det!

     

Patrik i full gång med sågen!



Av Jessica Borgström - 1 april 2013 19:04

Vår tomt är den andra nedifrån till höger, det ligger en liten väg mellan vår tomt och tomten till nedanför oss, det är positivt då husen kommer lite längre från varandra. Tomten längst ner till höger är också väldigt stenig och ojämn vilket gör att den inte kommer att bli såld i förstahand förhoppningsvis. Tomten över vår tomt på bilden är köpt av de som har byggt huset på den tomten över den så här har vi åkt räkmacka på att de inte vill ha några grannar nära sig. Bakom oss kommer det aldrig att bli något hus och framför oss ligger det ett nytt hus som har sin framsida mot oss utan några direkt större fönster så det är inget som stör. Med andra ord vi tycker att vi har hittat den perfekta tomten!


   

Vi har valt att placera huset ganska långt bak pga att solen fick avgöra att vår sida med de många fönstren kom nedåt på denna bild, sovrummen kommer då i norrläge och vardagsrum i söderläge. Eftersom att det antagligen inte blir något hus över oss så vill vi att fönstren kommer så långt ifrån tomten under oss. Ingången blir på kortsidan mot vägen. Huset kommer ganska långt bak på tomten då vi inte vill att garaget ska stå för vår utsikt.

 

Så här såg det ut efter vi hade fällt ner sex stora träd

  

Vi hade som tur var inga såpass stora stenar som behövde sprängas utan alla gicka att lyfta bort med skopa. Och berget innunder var precis tillräckligt långt ned för att inte störa.



Av Jessica Borgström - 1 april 2013 18:16

 

Planlösningarna som Fiskarhedenvillan har är bara ett förslag från dem på hur en planlösning kan se ut som passar detta hus sen kan man för en engångssumma på 8000:- få den omritad av en arkitekt hur många gånger man vill tills man känner sig helt nöjd. Om man tar bort ett fönster drar de av den summan från priset och om man lägger till ett så lägger de bara till den summan osv. De tre husen vi gillade allra bäst när vi väl valt att vi skulle bygga en Fiskarhedenvilla var Sidensvansen, Smaragden och A140, A140 kändes spännande då den ligger under deras nya kollektion som heter Arkitektkollektionen. Det hade bara byggts ett fåtal sådana hus i Sverige än vilket är roligt att ha ett unikt hus men samtidigt svårt då det inte finns så många bilder och inget visningshus. Vi blev förälskade i Sidensvansen då vi var och besökte ett sådant visningshus i Norrtälje men efter ett tag kändes det dels litet samt lite mer som en fjällstuga. Men jag kände direkt att jag ville ha en vinkel där jag kunde få till en snygg inglasad altan under samma tak som huset, så det tog vi med oss från Sidensvansen. Smaragden var ca 100 000:- dyrare men också större, när vi såg detta hus kom vi på att vi ville ha ett allrum där man kan ha TV så att kök och vardagsrum blir ett snygg stor sällskapsyta utan massa sladdar, TV, DVD m.m Men vi kände tillslut att vi skulle kunna få till allt detta i ett A140 utan att det skulle bli lika dyrt som Smaragden, genom att skjuta ena delen och bygga ut huset 8 kvadrat.


 

Vår slutgiltiga planlösning, jag tror att arkitekten fick rita om huset ca 10 gånger innan vi blev riktigt nöjda, det var detta som drog ut lite på tiden då vi inte kunde lämna in bygglovet tills vi var helt klara med planlösningen. Vi har som sagt skjutit hela den högra delen längre ned för att få vinkel till den inglasade altanen men vi var ändå tvugna att förlänga den ca en meter pga att vi ville ha en köksö.


Köket

Det känns viktigt att det stora sällskapsrummet och köket inte känns trångt så för att få plats med köksö, köksbord och soffor så var vi tvugna att förlänga det lite. Anledning till att vi ville ha en köksö var dels att vi tog bort väggen med kylen och frysen då vi ville få det ännu mer öppet. Sen så älskar jag att laga mat så jag vill ha många skåp och mycket utrymmen i köket. Sen är det ju både snyggt och trevligt att kunna sitta och äta frukost eller att gästerna kan sitta på barstolarna medans maten lagas.


Sovrummen

Eftersom att vi inte har eller ska ha barn så ville vi inte ha så många sovrum, så vi satte ihop två rum till ett större allrum utan vägg mot hallen så planlösningen blir ännu öppnare och rymligare. Det andra sovrummet gjorde vi mindre som får bli vårt kontor men ändå över 7 kvadrat så man kan kalla det sovrum om man skulle vilja säja i framtiden, allrummet kan också lätt byggas om till ett sovrum till. Vi ville ha ett stort badrum med bubbelbadkar och bastu för att kunna få en lite lyxigare vardag som endast skulle vara till för oss. Därför känndes det viktigt att ha en gästtoalett som också innehöll dusch, också viktigt om man vill sälja till tex en familj med ungdomar. Även fast vi räknar med att bo här i många år så måste vi tänka på att nå många intressenter om man skulle vilja/behöva sälja men i första hand så ska det ju passa våra behov.


Badrummet

Daniel tittade runt på många olika husleverantörers planlösningar och många moderna hus har en lösning där man har en en-suite som också är populärt utomlands då det största sovrummet är ihopkopplat med ett badrum. Jag var väldigt skeptisk i början men när han började skissa blev jag tillslut övertygad, i ett stort fyrkantigt badrum är det svårt att utnyttja ytan till max dels att det ser tråkigt ut. Genom att gå igenom vår walk-in closet för att komma till badrummet som man ändå gör när man går upp på morgonen för att sätta på sig kläderna efter en dusch kunde vi utnyttja väggarna till max i garderoben för häng och i badrummet till bastu, toalett, dush, badkar och handfat.


Garderober

Vi har också valt att komma på så många inbyggda lösningar som möjligt då det är snyggt och tex perfekt att få in alla ytterkläder och skor i en garderob med skjutdörrar i hallen. De vanliga garderoberna i sovrummet blir också inbyggda med snygga skjutdörrar.


Dörrar

Vi har valt att ha många dörrar så man lätt kan vädra och gå ut från de olika rummen. Vi kommer att bygga en liten veranda i hörnet mellan allrum och toalett där vi kan njuta av kvällssolen, så därför blev det en helglasaddörr i allrummet. Det blir en helglasaddörr längst bak i huset från vardagsrummet ut till den inglasade altanen och en till höger från vardagsrummet som leder ut till soldäcket. Vi har valt att ha fönster hela högra sidan med dörren i mitten så man kan gå emellan köksbord och soffor för att komma ut. Vi har valt att lämna väggen fri längst bak ifall att någon i framtiden skulle vilja sätta en TV där om de bygger allrummet till sovrum. Vi har valt att ha en helglasaddörr i vårt sovrum så man kan öppna och vädra lätt. Man kan inte få för många dörrar har många sagt till oss så det har vi ju tagit åt oss!

 

Ytor

Vi valde att lägga ytan som sticker ut som ett burspråk på orginalplanlsöningen till den andra sidan för att få större badrum, klädkammare och en extra toalett. Eftersom att vårt kök kommer att gå i vinel var det också lättare att ha den högra väggen helt rak.

Presentation


Hej, på denna blogg kan ni följa mig och min sambos husbygge av Fiskarhedenvillan A140 i Kvicksund.

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
1 2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards